1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Alegeţi viitorul cu înţelepciune, spune nu consumului de droguri şi substanţe interzise !

Scris de  Administrator 15 Iunie 2016 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(0 voturi)
Răspândirea fenomenului de trafic şi consum de droguri la nivel naţional, diversificarea tipurilor de substanţe cu conţinut stupefiant şi psihotrop, a locurilor de consum a acestora, creşterea numărului de consumatori de droguri în rândul populaţiei, îndeosebi în rândul tinerilor, reducerea vârstei pentru debutul în consum, constituie probleme acute ale societăţii româneşti.

Conştientizand riscurile consumului de droguri în rândul tinerilor şi faptul că în prezent numărul celor care sunt tentaţi să încerce drogurile este în creştere, cunoscut fiind faptul că drogurile care ajung la tineri sunt din ce în ce mai diverse, mai accesibile şi mai periculoase, iar incidenţa cazurilor de consumatori şi traficanţi de droguri este în creştere, Biroul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Spital Târgu-Ocna în colaborare cu Protopopiatul Oneşti, Centru de Prevenire şi Consiliere Antidrog Bacău şi Primăria Municipiului Oneşti, organizează joi 16 iunie 2016 începând cu ora 10.00, un eveniment de anvergură în oraşul de pe valea Trotuşului la care au fost invitaţi să participe elevi de la cele mai renumite Colegii Naţionale de învăţământ din municipiul Oneşti şi din împrejurimi.

Acest eveniment, inedit prin faptul că deţinuţi foşti consumatori de droguri vor vorbi deschis despre consumul de droguri şi prejudiciile aduse celor care consumă aceste substanţe, distrugându-le viaţa, familia, speranţele şi visele, se va desfăşura în sala cinematografului Capitol din municipiul Oneşti.

Acţiunea are scopul de a oferi foştilor consumatori de droguri din penitenciar ocazia de a socializa, de a se explica şi de a oferi exemplul negativ al propriilor alegeri greşite, cu consecinţele aferente, urmărind în acelaşi timp conştientizarea celor prezenţi asupra efectelor consumului de droguri şi valorificarea potenţialului educativ al confesiunilor foştilor consumatori de droguri.

,, Din cauza dorinţei de a scăpa din insipida viaţă cotidiană, din ce în ce mai mulţi oameni caută evadarea în opiu, haşiş, marijuana, cocaină, heroină... Toţi acei care folosesc aceste droguri obţin anumite senzaţii de clarvedere, de claraudiţie etc... care le pot da iluzia de a atinge stări de conştiinţă superioare. Dar se înşeală şi în timp îşi pierd chiar şi propriile facultăţi intelectuale şi îşi ruinează sănătatea ,,

Ultima modificare la Miercuri, 15 Iunie 2016 10:25
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic