1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Bilanțul SNPAP Târgu-Ocna pe anul 2013

Scris de  Administrator 08 Februarie 2014 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(1 Voteaza)
Vineri, 7 februarie 2014, începând cu ora 10, a avut loc în Sala de Festivităţi a unităţii, şedinţa de bilanţ al activităţilor desfăşurate la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, în anul 2013, la care au participat echipa de management, personalul unităţii iar în calitate invitat, domnul Primar al Oraşului Staţiune Tg. Ocna, economist Ştefan Şilochi. Obiectivul principal şi cel mai important îndeplinit în anul 2013, îl reprezintă acreditarea şcolii ca instituţie de învăţământ postliceal, nivel 3 avansat, învăţământ militar, începând cu anul şcolar 2013-2014.
Administraţia Naţională a Penitenciarelor are astfel în subordine o instituţie de învăţământ care îndeplineşte standardele de calitate impuse şi învăţământului civil, recunoscută şi acreditată de Ministerul Educaţiei Naţionale, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare de la Târgu Ocna fiind singura instituţie din România care asigură formarea agenţilor de penitenciare.
Procesul instructiv-educativ s-a desfăşurat la nivelul standardelor de calitate impuse de legislaţia specifică învăţământului, cu implicarea susţinută a cadrelor didactice, aplicarea metodelor de învăţământ eficiente şi a strategiilor didactice moderne. O parte integrantă din procesul de instruire a elevilor a reprezentat-o efectuarea stagiilor de practică în unităţile penitenciare, desfăşurarea aplicaţiilor practice de specialitate şi a şedinţelor de tragere.
Întreaga pregătire didactică specializată, pe care Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna a asigurat-o elevilor săi, a fost completată cu o multitudine de activităţi extra-curriculare menite să le dezvolte sentimentul de apartenenţă la sistemul din care vor face parte, să cultive sentimentul patriotic şi abilitatea de lucru în echipă, să dezvolte în mod sănătos spiritul organizatoric, respectul faţă de reguli şi faţă de lege.
Şi, pentru că nu putem spune că facem educaţie de calitate, fără să încercăm a ne deschide orizontul de cunoaştere prin studierea altor sisteme de formare şi pregătire profesională, obiectivul, devenit unul strategic pentru instituţia noastră, constând în promovarea deschiderii colaborării Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna cu instituţii din ţară şi străinătate, a început să prindă din ce în ce mai mult consistenţă odată cu semnarea unor parteneriate sau derularea unor activităţi de cooperare cu instituţii din ţară şi din străinătate.
În concluzie, pentru anul 2014, conducerea instituţiei îşi propune finalizarea proiectelor iniţiate şi continuarea procesului de modernizare şi dezvoltare a Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna.
Ultima modificare la Sâmbătă, 08 Februarie 2014 19:42
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic