1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Călătorie între cer şi pământ în staţiunea turistică Târgu-Ocna la prima ediţie 2013

Scris de  Administrator 24 Aprilie 2013 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(2 voturi)

Staţiunea turistică Târgu-Ocna mulţumeşte Primăriei şi consiliului local, Societăţii Salrom, Minei Salina, Poliţiei şi Jandarmeriei locale şi tuturor factorilor implicaţi în buna desfăşurare a acestui eveniment. Deasemenea, ţin să felicit toţi participanţii la acest eveniment, pentru că, pe o vreme ploioasă...nu s-au lăsat învinşi şi au continuat cursa. În speranţa că veţi reveni şi anul viitor VĂ MULŢUMESC TUTUROR.

 

 

Rezultatele concursului:

  • General Masculin Elite

Locul 1 - Kelemen Arpad --- 3 Ture --- 2:04:45.2

Locul 2 - Rosioru Daniel --- 3 Ture --- 2:09:02.8

Locul 3 - Frunzeanu Marian --- 3 Ture --- 2:15:26.9

Locul 4 - Tintea Nicolae --- 3 Ture --- 2:22:30.0

Locul 5 - Totu Cristian --- 2 Ture --- 2:00:35.9

 

  • Masculin 18-29 ani

Locul 1 - Dirnescu Dorin --- 3 Ture --- 2:14:59.0

Locul 2 - Duca Bogdan --- 3 Ture --- 2:23:42.4

Locul 3 - Vasile Valeriu --- 3 Ture --- 2:41:10.0

 

  • Masculin 30-39 ani

Locul 1 - Balazs Sandor --- 3 Ture --- 2:18:12.4

Locul 2 - Simon Istvan --- 3 Ture --- 2:29:22.3

Locul 3 - Daitoiu Gabriel --- 3 Ture --- 2:35:16.7

 

  • Masculin peste 40 ani

Locul 1 - Ionascu Marius --- 3 Ture --- 2:20:47.4

Locul 2 - Bereci Jeno --- 3 Ture --- 2:54:46.9

Locul 3 - Tapu Ioan Flavius --- 2 Ture --- 1:59:53.7

 

  • General Masculin

Locul 1 - Dirnescu Dorin --- 3 Ture --- 2:14:59.0

Locul 2 - Balazs Sandor --- 3 Ture --- 2:18:12.4

Locul 3 - Dascal Daniel --- 3 Ture --- 2:19:12.8

 

  • General Feminin

Locul 1 - Saftiuc Ana --- 2 Ture --- 2:28:45.2

Locul 2 - Tenie Popa Adriana --- 2 Ture --- 2:31:24.5

Locul 3 - Trif Oana Mihaela --- 2 Ture --- 2:54:57.0

 

  • General Feminin Elite

Locul 1 - Piringer Beata --- 3 Ture --- 2:49:26.6

Locul 2 - Fodor Emese --- 3 Ture --- 2:49:28.4

Locul 3 - Dumitru Irina --- 2 Ture --- 1:54:15.5

Locul 4 - Cojocaru Monica --- 2 Ture --- 2:01:33.9

 

 

Fotografii din cadrul evenimentului:

Calatorie spre centrul pamantului 469

Calatorie spre centrul pamantului 753Video în curând.

După Călătoria spre Centrul Pământului, Asociația TransAlpin Bike îi mai invită o dată pe pasionații de ciclism să facă o incursiune în adâncuri. Dacă ediţia întâi s-a ţinut la Salina Slănic Prahova, în totalitate în interiorul acesteia, concursul de la Tg. Ocna se desfăşoară atât în mina de sare cât şi afară, pe dealurile şi pădurile de deasupra Salinei. TransAlpin Bike a devenit în ultimii ani un organizator cu experienţă care deţine deja două ediţii ale maratonului MTB desfăşurat la cea mai mare altitudine din ţară, TransAlpin Bike Marathon, la Rânca în Munţii Parâng la 2.135 m altitudine. Apoi avem concursurile de cross country ţinute la cea mai mare adâncime din ţară, în aprilie desfăşurându-se Călătorie între Cer şi Pământ, la 240 m. adâncime, în Mina Trotuş, Târgu Ocna.

Afis-2013-webCălătorie între Cer şi Pământ (CCP) dispune de un traseu de aproximativ 14 km care se desfăşoară aproape jumătate în interiorul Salinei şi jumătate în oraş şi pe dealurile şi pădurile învecinate. Participanţii vor porni din Piaţa Primăriei şi după câţiva kilometri vor parcurge depozitele de sare ale Salrom. Apoi concurenţii vor coborâ în mină pe drumul de acces lung de 3 km şi 240 m diferenţă verticală de nivel. După ce ajung jos ei vor parcurge încă aproximativ 1km în zona turistică după care vor ieşi la suprafaţă pe acelaşi drum lung de 3km. Traseul continuă apoi prin pădure şi pe dealuri pe drumuri forestiere existente, dar şi pe poteci construite de organizator special pentru concurs. Regula „jocului” este că cei mai buni biciclişti vor parcurge acest traseu de 4 ori. După ce primii trec linia de sosire a 4a oară concursul se încheie, iar ceilalţi participanţi care ajung la finiş sunt opriţi indiferent câte ture au făcut. În acest mod se va realiza departajarea şi clasamentul final.

Ineditul cursei de cross country de la Târgu Ocna constă în faptul că aceasta este singura cursă de mountain bike care combină atâtea zone de concurs şi suprafeţe de rulare. Concurenţii vor parcurge asfaltul din oraş, piatra cubică de pe drumurile secundare, podeaua din depozitele de sare, betonul din tunelul de acces în mină, sarea din mină şi, nu în ultimul rând, pământul şi pietrişul din pădure.

Toată această varietate contribuie la atractivitatea concursului şi va face deliciul participanţilor aceştia fiind provocaţi să se adapteze de fiecare dată: la căldura sau ploaia de afară, la temperatura constantă de 12 grade din mină, la adăpostul şi crepusculul din depozite. O altă parte inedită pe care CCP o are este fondul de premiere. Este cunoscut faptul că deşi bicicleta şi concursurile de ciclism au devenit foarte populare în ultimii 4-5 ani, premiile acordate la aceste evenimente sunt în general simbolice. TransAlpin Bike împreună cu Primăria Târgu Ocna şi Salrom vor pune însă la dispoziţia concurenţilor un fond de premiere de peste 7.000 lei răsplătindu-i pe cei mai buni 21 de concurenţi la tot atâtea categorii de concurs.

Pentru a putea lua startul concurenţii trebuie să achite taxa de participare în valoare de 50 lei sau 70 lei în funcţie de data la care s-a făcut plata. Locurile sunt limitate la 400. Cei care vor participă şi la maratonul de la Rânca, TransAlpin Bike Marathon, beneficiază de o reducere de 11%. Informaţii detaliate despre concurs puteţi găsi pe site-ul evenimentului www.calatorie.transalpinbike.ro şi pe pagina de Facebook facebook.com/calatorie

Si iata ca ne-am tinut de cuvant si am facut ce am promis duminica seara pe 24 februarie 2013 la finele incredibilului concurs tinut in interiorul minei de sare de la Slanic Prahova, Calatorie spre Centrul Pamantului 2013. Ca vor mai urma si alte editii. In fond, avem atatea saline la dispozitie! Insa pentru ca evenimentele marca TransAlpin Bike nu sunt doar simple plimbari pe bicicleta facute "mai in viteza", evenimentul pe care il punem la cale acum este la fel de inedit.

Calatorie intre Cer si Pamant 2013 este o cursa de cross country (XC) care se desfasoara la Targu Ocna in judetul Bacau. La Targu Ocna avem Mina Trotus, dar si multe dealuri pitoresti in zona. Este a doua editie in cadrul seriei de concursuri mtb desfasurate in salinele Salrom din Romania. Insa pentru ca nu dorim sa ne repetam prea des, ne-am gandit sa diversificam ideea, asa, doar putin.

Astfel, tu ca biciclist, nu vei mai forja doar pe coridoarele Salinei Târgu-Ocna ci te vom scoate la suprafata complet de data asta, si nu doar o data ci de 4 ori daca te tin pedalele! Startul va fi acum in Piata Primariei Targu Ocna de unde vei pleca in cea mai "maxima" viteza pe strazile orasului pentru ca in doar cativa kilometri sa ajungi deja la poarta Minei. Dar inca nu te lasam sa cobori, mai intai iti prezentam depozitele de sare pe care te invitam sa le parcurgi pe bicicleta, tot in viteza maxima. Astfel, dupa ce te-ai plimbat prin halele de depozitare, iesi iar la lumina, dar intri imediat la intuneric. Este momentul sa-ti aprinzi lanterna si sa cobori 3 km pe spirala de acces in mina de sare. Pret de 3 km si 240 m diferenta de nivel vei cobora spre adancul Pamantului pe un drum afundat in bezna completa de data asta. Daca ai participat la editia de la Slanic tii minte ca tunelul de acces era bine luminat. Iata ca aici nu mai avem becuri, iar tu esti dependent 100% de lanterna ta si lumina venita de la cei care vor sa te depaseasca. Aventura nu?! Tunelul de acces este perfect aderent, suprafata de rulare este beton.

Ajuns jos in Mina Trotus vei fi foarte placut surprins sa vezi cat de curat este. Coridoarele sunt perfect maturate si luminate, temperatura constanta de 12 grade si umiditatea de 50% te vor improspata putin pentru ca trebuie sa o iei la deal acum. Aici insa suprafata de rulare este relativ "tricky". Fiind atat de curata podeaua este si destul de alunecoasa. Asa ca atentie la viraje desi putina "sare pe rana" nu strica ;)

Ai urcat inapoi cei 3 km si 240 metri verticali si ai iesit la soare pentru a intra aproape imediat pe forestier si padurea crescuta pe dealurile de peste Salina. Ne-am gandit sa ne folosim de "infrasctructura" existanta, dar sa mai si construim ceva pentru ca tu, participantule, sa dispui de un traseu cat mai cursiv si sa apelezi la push-bike doar daca te lasa puterile, nu pentru ca nu ar fi ciclabil traseul. Astfel, dupa ce forestierul se termina vei continua pe poteca construita special de noi care urca versantul relativ abrupt pentru ca apoi sa intri in padure pe o veche poteca nefolosita, dar pe care am cosmetizat-o si pe aceasta pentru a fi cat mai biker friendly.

Inca ceva kilometri, la vale acum pe niste poteci tari de tot, si dai de asfalt pe care vei continua pana cand ajungi inapoi in oras si in Piata Primariei unde, da, ai ghicit, o iei de la capat. Cei mai buni vor putea face tura asta, de aproximativ 14 km, de 4 ori.

Iata pe scurt cum arata traseul de la Calatorie intre Cer si Pamant 2013 de la Targu Ocna. Noua ni se pare o combinatie excelenta intre o multime de medii si suprafete de rulare fiecare cu particularitatile si provocarile sale. Pentru ca sunt atat de diferite zonele pe care le vei parcurge in cei 14 km / tur, fiecare participant va fi avantajat sau dezavantajat de anumite sectiuni. Asa ca suntem mai mult decat curiosi si nerabdatori sa va vedem la lucru!

Va asteptam la Targu Ocna in Piata Primariei pe 26 mai 2013 pentru a aprticipa la cel mai variat si inedit concurs de cross country din Romania!

Sursa: Calatorie TransAlpin Bike

 

Competitia Calatorie intre Cer si Pamant – Targu Ocna, Bacau 2013

• Data: 26 mai 2013, ora 12.00
• Concurs mountain bike de tip XCO
• Locul desfăşurării: Mina Trotus, Targu Ocna, Judetul Bacau

Traseu:

Se vor parcurge 4 tururi de 14 km indoor in Salina Trotus, tunelul de exploatare, depozitele si halele de productie (cu pante cu înclinare mare, zone accidentate si alunecoase cu vizibilitate redusa si diverse obstacole pe traseu) si outdoor pe drumuri pavate cu piatra cubica, drumuri forestiere, coborari pe single trail prin padure, dar si drumuri asfaltate in centrul orasul Targu Ocna.

Categorii:

Categoriile de concurs vor fi urmatoarele:

Elite Open Masculin
Elite Open Feminin

Masculin – 18 – 29 ani
Masculin – 30 – 39 ani
Masculin – peste 40 ani
Feminin – peste 18 ani

Vârsta minima admisă pentru participare este de 18 ani impliniti la data de 26 mai 2013

Nota:

Încadrarea în categoria de vârstă se face în funcție de câți ani împlinește concurentul în 2013, indiferent de lună.
Ex.: Împlinește 18 ani in Ianuarie 2013 – încadrare în categoria 18 – 29 ani
Împlinește 18 ani in Decembrie 2013 – încadrare în categoria 18 – 29 ani

Condiţii de participare:

Competiţia este deschisă oricărui iubitor al sportului in conditiile respectarii regulamentului.

Sunt necesare: o stare bună de sănătate, un nivel minim de antrenament, un bagaj de cunoştinţe tehnice proprii turelor de MTB şi vârsta minimă de 18 ani. Participanții își asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate în care se află și pentru posibilele accidentări survenite ca urmare a modului de abordare a traseului. Orice participant înscris va avea un număr de concurs. Orice participant trebuie să respecte regulile competiţiei şi trebuie să urmeze indicaţiile date de organizatori. Înscrierea se poate face prin website-ul http://calatorie.transalpinbike.ro folosind formularul de înscriere şi declaraţia de responsabilitate, care trebuiesc completate şi semnate de fiecare participant in ziua preluarii numarului de concurs.

Formularele fără semnătură nu vor fi acceptate.

Taxa de înscriere:

Vezi la sectiunea Inscrieri

PACHET SPECIAL :

Pentru inscrierea la ambele competii organizate de AS TransAlpin Bike (Calatorie intre Cer si Pamant 2013 CCP si TransAlpin Bike Marathon 2013 TABM) se ofera discount de 11% din pretul pachetului daca plata este efectuata pana la 10.05.2013. Astfel in loc este de 110 lei (50 lei pentru CCR si 60 lei pentru TABM) se achita 100 lei.

Pentru Calatorie intre Cer si Pamant 2013 limitam la 400 numarul de participanti.

Taxa de înscriere include:

Număr de concurs, cronometraj cu cip, apa, bauturi energizante, fructe şi alimente energizante pe traseu, asistenţă pe traseu, asistenţă medicală, rezultate la cerere.

Condiţii de plată:

• Transfer bancar :
Titular cont: Asociatia Sportiva TRANSALPIN BIKE
Cont IBAN: RO11 BRMA 0999 1000 4633 7187
Banca: Banca Româneasca- Sucursala Rosetti

La detaliile plății va fi facută următoarea specificație:

"NUME/PRENUME + Înscriere concurs".
O copie a OP-ului va fi trimisă pe mail la adresa transalpinbike >at< yahoo.com
După recepționarea plății numele dvs. o să apara la secțiunea înscrieri cu mențiunea “Plată confirmată”.

Inscrierea online, neconfirmata prin achitarea taxei in termen de 3 zile lucratoare, se anuleaza.

Anulări:

Daca evenimentul este anulat din motive de forţă majoră, participanţii nu vor beneficia de rambursarea taxei de înscriere şi nici de compensaţii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli ocazionate de călătorie şi cazare.

Responsabilitate:

Fiecare participant care ia parte la Calatorie intre Cer si Pamant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă.
Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire sau pagube, anulare, întârzieri sau schimbări ale traseelor care pot surveni în timpul desfăşurări evenimentului.

Fiecare participant trebuie să semneze, înainte de înscriere, o declaraţie de responsabilitate, prin care îşi asumă riscurile ce rezultă din participarea la un astfel de eveniment şi orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

Regulament:

Aceste reguli se aplică la cursa de mountain bike Calatorie intre Cer si Pamant 2013 - Targu Ocna.

Caracteristici ale competiţiei

Competiţia se desfăşoară indoor in Salina Trotus, tunelul de exploatare, depozitele si halele de productie (cu pante cu înclinare mare, zone accidentate si alunecoase cu vizibilitate redusa si diverse obstacole pe traseu) si outdoor pe drumuri pavate cu piatra cubica, drumuri forestiere, poteci neamenajate si neprotejate, marcate sau nemarcate, pante cu inclinare mare, coborari pe single trail prin padure dar si drumuri publice asfaltate in orasul Targu Ocna.

Toate acestea necesită experienţă şi cunoştinţe speciale, cum ar fi:
• orice participant să aibă cunoştinţe tehnice despre abordarea unui traseu dificil;
• orice participant să aibă cel puţin o experienţă generală despre munte;
• orice participant sa aiba abilitatea si să fie capabil să urce şi să coboare în siguranţă o pantă înclinată în condiţii dificile;
• orice participant ar trebui sa fie îndeajuns de experimentat încât să parcurgă un traseu dificil intr-un spatiu inchis in unele zone cu o suprafata de rulare alunecoasa;
• orice participant să aibă abilitatea să parcurgă în siguranţă un traseu într-o zonă montana;
• orice participant ar trebui sa fie îndeajuns de experimentat încât să parcurgă un traseu montana dificil;
• orice participant ar trebui sa aibă un bun simţ al direcţiei pe teren montan, chiar şi în condiţii de vreme rea şi vizibilitate redusă. Aceasta înseamnă că fiecare participant să fie capabil să folosească o hartă şi informaţiile despre trasee pentru a ajunge în siguranţă;
• orice participant ar trebui sa aibă un bun simţ al direcţiei pe teren dificil, chiar şi în condiţii vizibilitate redusă;
• orice participant ar trebui să cunoască regulile de comportament în caz de pericol şi urgenţă;
• orice participant ar trebui sa dea dovadă de fair play şi prietenie şi să acţioneze în consecinţă atunci când situaţia o cere;
• orice participant ar trebui să ştie şi să aibă o atitudine care să ţină cont de faptul că oricât de multe măsuri de siguranţă ar lua organizatorii, nu sunt şi nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competiţie şi condiţiile speciale în care se desfasoară aceasta;
• orice participant trebuie să ştie că nici un premiu nu este mai presus de sănătatea şi viata lui şi/sau a altor participanţi şi să acţioneze în consecinţă pentru a se proteja atunci când simte sau observă un pericol.

Echipament:

• Casca de ciclism este OBLIGATORIE pentru toate categoriile de concurenti, atat in timpul competitiei cat si in timpul antrenamentelor!
• Este OBLIGATORIE echiparea cu lanterna frontala si/ sau lumina fata puternica, precum si cu emitator lumina continua rosie pe spate;
• Folosirea in timpul competitiei de catre concurenti a sistemelor radio sau alte comunicatii electronice sunt strict interzise (Ex: iPod, tel mobil, walk-man, mp3 player etc);
• Este interzisa decuparea/gaurirea numarului de concurs;
• Utilizarea anvelopelor cu crampoane metalice este interzisa;
• Bicicletele folosite in competitie trebuie sa respecte standardele oficiale pentru bicicletele de tip MTB;
• Numarul de concurs va fi montat pe bicicleta, in fata, pe ghidon si nu va fi inlaturat decat dupa trecerea liniei de sosire (sau in caz de abandon);
• Concurentii pot repara sau inlocui orice piesa cu exceptia cadrului. Schimbarea bicicletei nu este permisa, concurentii trebuie sa treaca linia de sosire cu acelasi cadru si acelasi numar pe ghidon;
• Inlocuirea unei roti se poate face in zona pentru echipe de la Start/Finish sau in alte zone indicate de organizator; In cazul unei pene sau a unor defectiuni minore, concurentul este obligat sa elibereze traseul pentru a evita accidentarile si sa-si rezolva problema intr-un loc sigur.
Nerespectarea acestor lucruri va atrage după sine descalificarea.

Recomandari:

• Bidon sau bidoane cu apa (de preferat sa fie pus la indemana in suportul de la bicicleta)
• Ochelari (pt, protectia impotriva insectelor, crengilor, noroiului si prafului)
• Manusi speciale
• Încălțăminte adecvată
• Pompa, camera de schimb, petice pentru pana si leviere
• Telefon mobil
• Sistem GPS sau harta
. Busola
. Jacheta foaie de ceapa
. Folie de supravietuire

Program:

Vezi la sectiunea Program

Participanţii care nu vor lua startul la timp nu vor mai fi lasati pe traseu. Vor figura in clasament DNS (did not start).

Puncte de control:

Pe traseu sunt amplasate puncte de control obligatorii. Participanţii care nu trec printr-un punct de control (indiferent de motiv) vor fi descalificaţi. Numerele de concurs şi timpii competitorilor vor fi notaţi în ordinea sosirii în fiecare punct de control.

Organizatori sunt exonerati de raspundere daca in timpul cursei publicul deterioreaza marcajele de ghidare.

Oprirea / Retragerea din cursă:

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:
• s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
• în cazuri excepţionale.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanunţarea retragerii din cursa va cauza o operaţiune de căutare și salvare pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmată prin semnătura pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai bună variantă de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi şi acţiunile ulterioare momentului şi locului retragerii, excepţie făcând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

Clasamente / Premii

Vezi la sectiunea Premii respectiv Rezultate

Conservarea salinei si naturii

Lăsarea de gunoaie pe parcursul traseelor şi/sau distrugerea deliberată a mediului înconjurător va atrage după sine descalificarea.

Suporteri / Ajutor

Suporterii pot susţine orice competitor cu condiţia să respecte regulile de conduită, indicaţiile autorităţiilor şi/sau ale oficialilor şi să nu împiedice desfaşurarea competiţiei. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), excepţie făcând cazurile deosebite şi ajutorul acordat în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii pe lângă băuturile fructele şi alimentele energizante oferite de organizatori pot primii şi alte alimente, lichide.

Alte reguli

Calatorie intre Cer si Pamant foloseşte ca traseu de concurs Salina Targu Ocna, tunelul de exploatare al minei, depozitele si halele de productie. Acest fapt atrage asupra participanţilor obligaţia de a respecta regulile de conduită in salina. Orice accident provocat şi/sau în care au fost implicaţi participanţi la Calatorie intre Cer si Pamant, survenit în timpul desfăşurării acestuia, din nerespectarea regulilor de concurs şi a regulilor de conduită in mina impuse de SALROM sau orice alta cauza va fi în responsabilitatea celor implicaţi în accident.

Competiţia se desfăşoară atat in interior in salina într-un spaţiu neamenajat şi neprotejat cat si in exterior, de aceea există un risc de rănire şi/sau deces.

De asemenea Calatorie intre Cer si Pamant foloseşte ca trasee de concurs si următoarele şi nu numai: drumuri publice, poteci turistice amenajate şi neamenajate ce străbat localităţi, pajişti, păduri, tăieturi, culoare, abrupturi, văi, păşuni, jnepenişuri etc.

Traseele de concurs nu sunt închise altor participanţi la trafic (autovehicule, vehicule, pietoni, turişti, animale şi alţii). Acest fapt atrage asupra participanţilor obligaţia de a respecta regulile de conduită în trafic impuse de lege. Orice accident provocat şi/sau în care au fost implicaţi participanţi la Calatorie intre Cer si Pamant, survenit în timpul desfăşurării acestuia, din nerespectarea regulilor de concurs şi a regulilor de conduită în trafic impuse de lege va fi în responsabilitatea celor implicaţi în accident.

Competiţia se desfăşoară atat in interior in salina cat si in exterior pe munte într-un spaţiu neamenajat şi neprotejat, de aceea există un risc de rănire şi/sau deces din pericole obişnuite pentru competiţiile de acest tip. Acestea includ şi nu se rezumă doar la: coliziuni cu autovehicule, alte vehicule, pietre, stânci, copaci, oameni, alte obiecte, căderi, alunecări, răni provocate de frig şi/sau căldură, hipotermie, insolaţie, deshidratare, degerături, arsuri, rău de altitudine, căderi de pietre, furtuni, animale, incendii, efort fizic etc.

Penalizări

• lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu = descalificare;
• scurtarea traseului = penalizare sau descalificare (decizie arbitru);
• doping = descalificare;
• nerespectarea mediului înconjurător = descalificare;
• modificarea numărului de concurs = descalificare;
• nerespectarea regulilor competiţiei = penalizare sau descalificare (decizie arbitru);
• comportament nesportiv faţă de alţi participanţi,oficiali, public, alte persoane = descalificare.
Descalificarile se pot face si dupa concurs in urma vizualizarii pozelor, filmelor, sau a sesizarii fondate a altor concurenti.

Taxa de participare nu se va rambursa în cazul descalificării.

Contestații

Orice participant poate face o contestaţie împotriva altui participant care nu a respectat regulile competiţiei sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestaţia se va depune la biroul de Informaţii, în scris, la 15 minute de la afişarea rezultatelor complete provizorii împreuna cu o taxă de 100 lei. Rezolvarea contestaţiei se va face in următoarele 30 minute. Taxa de 100 lei va fi înapoiată petentului, dacă contestaţia va fi acceptată.
Prin înscriere, plată şi participare fiecare participant confirmă ca a citit, înţeles şi acceptat condiţiile de participare şi aceste reguli, îşi asumă riscurile participării la Calatorie Spre Centrul Pamantului şi sunt responsabili pentru propriile acţiuni care ar trebui să ţină cont de condiţiile de desfasurare speciale în care se află.

Protectia datelor personale

Organizatorul isi rezerva dreptul de a colecta datele de contact ale concurentilor, pentru viitoare actiuni si evenimente. Cei inscrisi isi dau acordul de a primi comunicate si informatii din partea Asociatiei Sportive TransAlpin Bike. Tuturor participantilor le sunt garantate drepturile in conformitate cu Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei.

Prin inscrierea la concurs participantii declara ca sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de catre organizator, precum si cu participarea la Concursul Calatorie Spre Centrul Pamantului astfel, implica acceptul si consimtamantul participantilor ca datele lor personale sa fie pastrate si prelucrate de Asociatia Sportiva TransAlpin Bike in scopul desfasurarii Concursului si numai in vederea desemnarii castigatorului.

Organizatorul se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti. Organizatorul se obliga sa pastreze confidentialitatea si securitatea datelor cu caracter personal conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestora.

Adresele de email ale utilizatorilor care s-au inscris in concurs se pastreaza de catre Organizator.

Modificări

Echipa de organizare iși rezervă dreptul de schimbare în detaliu a regulilor și modul de desfășurare acompetiției, până la data de 26 mai 2013. Aceste posibile schimbări vor fi publicate atat pe pagina oficială de internet calatorie.transalpinbike.ro cât și pe panourile de informații din zona de start/sosire.

Echipa Calatorie Spre Centrul Pamantului 2013


REGULAMENT SALINA

MĂSURI DE SECURITATE OBLIGATORII PENTRU PUBLIC LA SALINA TROTUŞ

Se interzice:

• accesul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substante psihotrope;
• accesul cu animale de companie;
• accesul în alte spaţii decât cele deschise vizitării;
• obstrucţionarea căilor de acces;
• fumatul sau utilizarea flacarii deschise;
• lăsarea copiilor nesupravegheaţi;
• jocul cu mingea în afara spaţiilor special amenajate;
• aruncarea deşeurilor în alte locuri decât cele amenajate în acest sens;
• manifestarea zgomotoasă, deranjantă, obscenă, necivilizată;
• folosirea de lanterne laser care pot deranja alţi vizitatori;
• deteriorarea sau mutarea mobilierului;
• deteriorarea sub orice formă a pereţilor (desenare, scriere, lipire de afişe etc.);
• folosirea necivilizată a grupurilor sanitare.

În cazul nerespectării măsurilor menţionate, unitatea îşi rezervă dreptul de a evacua persoanele care le încalcă.

Nu ne asumăm răspunderea pentru eventuale accidente generate de nerespectarea acestor măsuri.

Ultima modificare la Vineri, 15 Mai 2015 12:46
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic