1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Campania „EŞTI DE NEÎNLOCUIT!” - Penitenciarul spital Târgu-Ocna

Scris de  Administrator 12 Septembrie 2015 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(1 Voteaza)

Penitenciarul Spital Targu Ocna a organizat in data 10 septembrie 2015, in cadrul campaniei nationale initiate de catre Administratia Nationala a Penitenciarelor, proiectul de activitate „Esti de neinlocuit!”, pentru a marca Ziua Mondiala de Prevenire a Suicidului.  Ziua Mondiala de Prevenire a Suicidului pune accent pe valoarea sentimentala si universala a solidaritatii cu semenii nostri, unii dintre ei alegand să recurga la gesturi dramatice atunci cand se confrunta cu situatii de viata problematice.

Campania de neinlocuit 0002Pe parcursul desfasurarii campaniei, au fost prezentate si dezbatute materiale informative, destinate atat personalului, cat si persoanelor private de libertate, cu date de interes privind fenomenul suicidar si cazuri care pot constitui subiecte de reflectie si de influentare pozitiva a persoanelor private de libertate.

In scopul implicarii interactive a persoanelor private de libertate in cadrul proiectului a fost organizat totodata si un concurs de desen, avand ca tema imperativul „Pretuieste viata!”, lucrarile realizate fiind expuse in incinta unitatii.

Aceasta activitate vizeaza cresterea gradului de constientizare, de catre personal si de catre persoanele private de libertate, ca suicidul a devenit o problema de sanatate publica si ca rata reducerii suicidului a devenit un obiectiv important pe plan mondial.

In cadrul unei mese rotunde, educatori si psihologi ai Penitenciarului Spital Targu Ocna, alaturi de colaboratori ai unitatii din randul ONG-urilor si de personalul unitatii, au dezbatut problematica prevenirii suicidului, cu scopul de a oferi personalului informatii de interes privind fenomenul suicidar, (ex. factori favorizanti, modalitati de preintampinare a actelor suicidare, efectele suicidului în plan social etc.).

Activitatile au vizat cresterea gradului de constientizare, de catre personal si de catre persoanele private de libertate, a faptului ca uneori ne confruntam cu situatii de viata problematice si ca deseori solidaritatea si sprijinul oferit de cei din jur contribuie la depasirea acestora, precum si a faptului ca suicidul a devenit o problema de sanatate publica si ca urmare, reducerea ratei de impact a acestuia a devenit un obiectiv important pe plan mondial.

 

Ultima modificare la Sâmbătă, 12 Septembrie 2015 10:51
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic