1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Concert de muzică simfonică în Mina Salina

Scris de  Administrator 13 August 2012 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(0 voturi)

Deşi nu am epuizat frumuseţile terestre ale ţării noastre, am avut inspiraţia, având în vedere vara caniculară să coborâm în adâncuri şi iată astăzi puteţi fi martorii unui proiect inedit - Romania Underground, Turneul Naţional Muzica în Salinele României.Evenimentul nu ar fi putut avea loc fără buna colaborarea dintre cei patru organizatori: Salrom, Radio Romania Cultural, Exces Music şi Uniunea de Creatie Interpretativă a Muzicienilor din Romania, prin programul oportunităţi la tine acasă, fără sprijinul partenerilor: Administraţia Fondului Cultural Naţional şi Tipografia Docuprint din Bacău, fără ajutorul partenerilor media: Radio Romania Actualităţi, Radio Romania Muzical, Radio Romania Regional, Observator Cultural, Port.ro, Onlinegallery, Viaţa Vâlcii.

Pentru acest periplu muzical din adâncuri am invitat trei muzicieni tineri, foarte buni, trei artişti grupaţi în Icon Arts Trio, după numele evenimentului unde s-au întâlnit şi au colaborat de-a lungul ultimelor veri - Academia Icon Arts de la Sibiu.
Violonistul Simon Csongor, o valoare a şcolii muzicale târgu - mureşene, a câştigat peste 10 premii la concursuri naţionale şi internaţionale, a susţinut recitaluri în întreaga ţară şi concerte în calitate de solist cu diferite orchestre, este Student al Academiei Gheorghe Dima din Cluj şi deşi are doar 19 ani este membru al Filarmonicii Transilvania.
Violistul Bogdan Eugen Cristea este din Ploieşti, a studiat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, în prezent este bursier al Academiei de Muzică din Hamburg. A colaborat cu Filarmonica Enescu din Bucureşti, cu Filarmonica din Piteşti şi cu orchestra filarmonică naţională a Libanului. Este membru al Cameratei Regale şi a fost selectat în cadrul proiectului SoNoRo Interferenţe.
Violoncelista Csilla Kecskes Aved după absolvirea Liceului de muzică din Târgu Mureş a devenit studentă la Universitatea de Arte din Zurich (Elveţia). A câştigat numeroase premii, a fost solistă a filarmonicii târgu -mureşene şi a Orchestrei de Cameră din Budapesta, s-a remarcat în cadrul proiectului SoNoRo, a susţinut recitaluri şi concerte pe multe scene româneşti, dar şi în Ungaria, Italia, Suedia, Scoţia şi Germania.
Filmare video...
Ultima modificare la Marţi, 20 Noiembrie 2012 20:55
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic