1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Dependent de Speranţă – Închisoarea nu este un capăt de drum

Scris de  Administrator 09 Aprilie 2015 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(3 voturi)

Pentru prima data de la infiintarea Penitenciarului Spital Targu Ocna, acesta isi deschide portile pentru cei tineri, dornici sa viziteze acest asezamant plin de incarcatura istorica, pornind de la ctitorul sau, domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, cu arhitectura specifica acelor vremuri si care de-a lungul a 164 de ani a adapostit condamnati din toate categoriile sociale. Premergator campaniei cu acelasi nume care se va desfasura in luna mai in randul tinerilor din municipiul Onesti si orasul statiune Targu Ocna, Biroul de Asistenta Psihosociala din cadrul Penitenciarului Spital Targu Ocna a dat curs sustinerii acestei actiuni si in colaborare cu Arhiepiscopia Romanului si a Bacaului si cu Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, au indeplinit dorinta acestora, facand posibila vizitarea penitenciarului de catre un grup de 30 de elevi ai scolii generale ,, Ghita Mocanu,, din municipiul Onesti si un grup de 34 de elevi din cadrul Colegiului National ,, Grigore Moisil ” din municipiul Onesti.

Aceste vizite se inscriu in sirul evenimentelor ce se vor desfasura in saptamana ,, Scoala altfel: sa stii mai multe, sa fii mai bun! ” scopul principal fiind constientizarea elevilor supusi ,, tentatiilor ” de zi cu zi care sunt riscurile la care se expun precum si implicatiile majore in cazul incalcarii legii, in conditiile in care raspund penal in fata legii, dar si responsabilitatea elevilor cu privire la riscurile la care se expun prin consumarea de alcool, tutun, droguri, toate acestea precedand de cele mai multe ori incalcarea legii.

Elevii au avut ocazia să cunoască şi să discute cu deținuți fosti consumatori de droguri despre consecinţele condamnărilor cu închisoarea, despre consumul de droguri, activitatea avand un impact major în rândul acestora, prin conştientizarea consecinţelor adoptării unor comportamente infracţionale in mediul din care provin.

De asemeni le-au fost oferite informaţii despre oferta educaţională a instituțiilor de învăţământ care pregătesc personal specializat pentru sistemul administrației penitenciare.

Atât elevii cât şi profesorii însoţitori au apreciat activitatea, afirmând că în urma vizitei au reuşit să aibă o imagine reală despre sistemul penitenciar şi profesia de lucrător de penitenciare.

 

Ultima modificare la Joi, 09 Aprilie 2015 14:13
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic