1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Erou la 14 ani - Daniel Lupu

Scris de  Administrator 08 Aprilie 2010 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(0 voturi)

Se ducea în vizită la fratele său şi, în timp ce trecea pe lângă râul Trotuş, a auzit ţipete de ajutor de la doi copii mici, care spuneau că fratele lor se îneacă. Chiar dacă nu ştia să înoate prea bine, el s-a aruncat în apa rece ca gheaţa, scrie Adevărul.

 

    „Am sărit în apă şi am reuşit să-l scot la mal. I-am acordat primul ajutor, aşa cum m-am priceput, după care am alergat la un bar din apropiere, de unde am sunat la 112“, a povestit Daniel. O ambulanţă a ajuns la faţa locului şi l-a transportat pe Marius Rapie la spital, în stare de hipotermie.

     Copilul salvat de la înec a primit îngrijiri medicale, iar acum se află în afara oricărui pericol. Mama băiatului a ajuns într-un suflet la râu, alarmată de fiii mai mici. „Se jucau în curte şi deodată au dispărut. La scurt timp au venit cei mici şi m-au anunţat că Marius a căzut în apă. Am alergat la Trotuş şi m-am dus cu el la spital. Va mai sta câteva zile şi îl externează“, ne-a spus Maricica Rapie, mama băieţelului.

     Familia crede că Dumnezeu a vrut ca Daniel să treacă în momentul acela pe la râu. Nici măcar nu se cunoşteau, dar asta nu l-a împiedicat să- şi rişte viaţa pentru el. „Am avut mare noroc cu băiatul care l-a salvat. Dacă nu era el, acum aveam înmormântare”, a spus cu ochii în lacrimi Maricica Rapie. Oamenii se gândesc acum la o recompensă pentru cel care a salvat viaţa copilului.

„O să-l răsplătim“

     „Trebuie să-i dăm ceva băiatului, că ne-a ferit de o tragedie. O să-l căutăm ca să-l răsplătim pentru ce a făcut pentru nepotul nostru“, a spus Elena Chiriac, bunica copilului salvat. De cealaltă parte, părinţii salvatorului sunt mândri de gestul fiului lor. „M-am trezit cu poliţia la poartă şi cu Daniel ud tot. M-am speriat, că nu ştiam ce s-a întâmplat. Mi-a spus că a intrat în Trotuş şi a salvat de la înec un copil. Şi poliţiştii s-au mirat de curajul său“, a povestit Ion Lupu, tatăl eroului. Mamei aproape i s-a făcut rău când a auzit de isprava băiatului.

      „Eu m-am speriat foarte tare. Ştiu că nu înoată bine şi că Trotuşul este iute. Dacă eram aici nu-l lăsam să intre în apă. Şi-a pus viaţa în pericol. Apa este adâncă, curenţii puternici şi putea să se înece şi el“, a spus Valerica Lupu. Femeia îşi aminteşte că în urmă cu câţiva ani şi fiul cel mare a salvat de la înec un copil.

150x92-images-stories-actualitati-diverse-Daniel Lupu cu bereta     „Având în vedere faptul că acest băiat curajos şi-a exprimat dorinţa ca după ce termină şcoala să devină jandarm, am venit în întâmpinarea tânărului salvator, oferindu-i o diplomă de merit de „Jandarm Voluntar", o cupă personalizată, revista „Jandarmeria Băcăuană" şi un CD de prezentare a Jandarmeriei Române", ne-a declarat mr. Sebastian Creţu, purtător de cuvânt Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bacău.

     Pe lângă toate aceste lucruri, Dănuţ a mai primit şi, simbolic, o beretă specifică ţinutei militare de serviciu. „Am apreciat curajul, spiritul său de bun samaritean şi faptul că poate fi un exemplu de educaţie civică pentru toţi cetăţenii. Chiar ne-am dori un astfel de om în cadrul Jandameriei Bacău", a spus mr. Marius Ţăranu, ofiţer relaţii publice Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău.

     Autoritățile din Târgul Ocna nu au rămas insensibile la fapta lui Daniel, care duminică a sărit  în apă  salvând de la moarte un minor de 11 ani, Marius Rapie, care plutea în valurile râului Trotuș.

     După ce au aflat că tânărul erou și-a pierdut banii și telefonul mobil cu această ocazie, oficialitățile i-au oferit, ieri, lui Daniel un alt aparat în valoare de 200 de lei urmând ca la ședința de consiliu local de luna aceasta să îi ofere și o sumă de bani.

     "Am văzut un om în tricou roșu plutind și nu m-am mai gândit la nimic. Am sărit în apă, am ajuns la el și am reușit să îl trag la suprafață cu o putere care nu mi-o bănuiam, cred că mi-a dat-o Dumnezeu. Apoi am descoperit că banii pe care îi aveam pluteau și ei iar telefonul era distrus", a declarat Daniel Ionuț Lupu.

     Deși bucuroasă pentru fapta fiului său, mama lui Daniel a recunoscut că i-a "stat" inima când a auzit de la Poliție de cele întâmplate. "Știam că el nu știe să înoate foarte bine și am înlemnit când am aflat ce a făcut. Oricum, el este un copil care nu poate sta deoparte când vede că cineva are nevoie de ajutor. Și acasă face mai toate treburile din gospodărie și nu m-aș descurca fără el", a spus Victoria Lupu, mama adolescentului curajos.

      Băiatul spune că nu se aștepta să fie recompensat, însă este bucuros de cadoul primit.

Sursa: www.adevarul.ro

 

Ultima modificare la Marţi, 27 Noiembrie 2012 14:01
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro

Articole asemanatoare (dupa cuvinte)

sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic