1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Exerciţiu practic de evacuare în caz de incendiu la SNPAP Târgu-Ocna

Scris de  Administrator 30 Aprilie 2015 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(1 Voteaza)

Joi, 30 aprilie 2015, la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare a fost organizat un exerciţiu practic de evacuare în caz de incendiu şi salvarea persoanelor rămase blocate în clădirea incendiată Activitatea s-a desfăşurat încă de dimineaţă, printr-un exerciţiu de alarmare cu rezolvarea unei situaţii tactice. Astfel, au fost simulate producerea unui incendiu în pavilionul A, la centrala termică, provocat de o scurgere de gaze şi accidentarea unor elevi în timpul evacuării.

Personalul şi elevii cu atribuţiuni pe linia de situaţii de urgenţă au luat primele măsuri pentru evacuarea persoanelor din spaţiul incendiat, localizarea/lichidarea incendiului cu mijloacele de primă intervenţie din dotare, întreruperea alimentării cu energie electrică şi gaz a clădirii şi evacuarea bunurilor materiale din zona incendiată.

În urma solicitării primite prin intermediul numărului pentru apel unic de urgenţă 112 s-au deplasat la faţa locului 3 autospeciale ale Detaşamentului de Pompieri Oneşti şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţe Tîrgu Ocna care au desfăşurat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru gestionarea incendiului izbucnit.

Forţele specializate au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului produs, protecţia vecinătăţilor, cât şi pentru salvarea persoanelor blocate, surprinse de incendiu.

Au fost prezentate elevilor mijlocele materiale din dotarea Detaşamentului de Pompieri Oneşti folosite la stingerea incendiilor, în cazul accidentelor rutiere şi în acţiunile de descarcerare, fiind organizat un exerciţiu practic de folosire corectă a stingătoarelor.

După aplicaţia practică, doamna asistent universitar Lăcrămioara BOZ – expert în situaţii de urgenţă din partea Asociaţiei „Sf. Nicolae cel Milostiv” din Iaşi, a susţinut elevilor o prelegere interactivă combinată cu exemple practice având ca temă „Modul de intervenţie in caz de cutremur/incendiu şi apelarea numărului 112”, în sala de festivităţi a şcolii.

Printre obiectivele urmărite de desfăşurarea acestei activităţi au fost cunoaşterea de către elevi a formelor de manifestare a principalelor tipuri de risc în caz de incendiu, a măsurilor de protecţie, precum şi formarea deprinderilor de folosire corectă a stingătoarelor.

Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic