1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Festivalul naţional de cântece şi dansuri populare - Ediţia a I-a

Scris de  Administrator 31 Mai 2015 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(1 Voteaza)

Asociaţia CANTORES ANIMAE din staţiunea turistică Târgu-Ocna şi RADIO LUC FM organizează în ziua de 6 iunie 2015, orele 10, la Casa de Cultură Tirgu Ocna, concursul de interpretare:

o solişti vocali, 

o instrumentişti, 

o formaţii de dans popular, 

o grupuri vocale.

Festivalul-concurs îşi propune să promoveze, prin spectacol, transmisii TV, radio, presa scrisă locala, judeţeană şi naţionala, tinerele talente în interpretarea folclorului autentic din zonele pe care le reprezintă, sub forma cântecului, a dansului popular, sau prin redarea unor datini străbune. Schimburile culturale  îşi propun, de asemenea, cunoaşterea şi apropierea dintre copiii şi tinerii participanţi.

1. Concursul se desfăşoară pe categoriile de vârstă: 6-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani, 14-24 ani.

2. Concursul se desfăşoară pe următoarele secţiuni: solist vocal, solist instrumentist, formaţie de dansuri populare, grup vocal.

3. Piesa interpretată, portul, coregrafia (unde este cazul) trebuie să se încadreze în zona pe care o reprezintă.

4. Soliştii vocali vor interpreta o piesă cu acompaniament (tip negativ) şi, la cererea juriului, o doină sau balada fără acompaniament.

5. Prestaţia va fi de minim 3 minute şi maxim 6 minute (în cazul interpretării celei de-a doua piese, a unor datini sau obiceiuri, precum şi a dansurilor populare).

CRITERII DE SELECŢIE ŞI JURIZARE

încadrarea în zona folclorică de provenienţă

autenticitatea portului prezentat

originalitatea piesei

intonaţie, claritate, ambitus, dicţie şi emisie vocala

impresia artistică

mişcare scenică

originalitatea coregrafiei

PREMII

LA FIECARE SECŢIUNE, PENTRU FIECARE CATEGORIE DE VÂRSTĂ SE VOR ACORDA PREMIILE  I, II, III ŞI MENŢIUNI, precum şi premii speciale oferite de diverse instituţii.

CONDIŢII GENERALE

Colectivul de organizare şi juriul vor fi constituite din profesori şi specialişti în domeniu, precum şi din reprezentaţii presei, televiziunii şi ai Asociaţiei Cantores Animae

Data limită de primire a materialelor, pentru organizarea tehnică a spectacolului (CD-uri cu pozitiv şi negativ, texte, date personale)va fi ziua concursului, cu două ore înaintea spectacolului.

Participanţii vor evolua pe baza programării pe care o vor decide organizatorii. Aceasta va fi comunicată prin afişare. 

Fişele de înscriere în concurs vor fi trimise pe adresele: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; fax 0234311591 până la data de 4 iunie 2015 şi în ziua concursului 06 iunie, la secretariatul Festivalului, la Casa de Cultură. 

Participantii vor suporta cheltuielile de transport si taxa de inscriere de 30 RON.

Pentru detalii ne puteti contacta la numerele de telefon : 0749782527, 0746781619,  0723533622.

Aveţi mai jos, la ataşamente, Regulamentul concursului şi fişa de înscriere, care, după completare, vor fi trimise pe adresele de mai sus. Vă mulţumim pentru participare !

 

 

Târgu-Ocna vă urează, la aniversarea celor 20 de ani de existenţă, La mulţi ani şi să ne încântaţi cu melodiile dumneavoastră, alinându-ne sufletele. Vă mulţumim pentru tot !

 

 

Ultima modificare la Duminică, 31 Mai 2015 10:27
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic