1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Festivitatea de absolvire a promoţiei 2009-2010 la SNPAP Târgu-Ocna

Scris de  Administrator 17 August 2010 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(0 voturi)

Absolvirea Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna constituie un eveniment cu profunde semnificaţii şi emoţii atât pentru unitatea noastră, cât şi pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor întrucât marchează intrarea în rândul personalului a unei noi promoţii de agenţi de penitenciare, moment cu deosebite semnificaţii care fundamentează ataşamentul şi dăruirea acestora faţă de profesie şi sistemul din care vor face parte.

Absolvire Promotia 2009 050La acest eveniment au fost invitaţi: Ministrul Justiţiei - Cătălin PREDOIU, Subsecretarul de Stat din Ministrul Justiţiei - Radu Constantin RAGEA, Directorul General al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor - chestor de penitenciare dr. Ioan BĂLA, Directorii generali adjuncţi şi Directorii de direcţii din ANP, Prefectul judeţului Bacău, Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, conducătorii instituţiilor din sistemul public de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din judeţul Bacău, oficialităţi locale, precum  şi  invitaţi din străinătate: Centrul de Pregătire al Personalului de Penitenciare din Straubing - Bavaria Germania, Şcoala de Administraţie Penitenciară din Agen-Franţa şi conducerea Departamentului Instituţiilor Penitenciare din Republica Moldova.

Festivitatea va cuprinde comunicarea deciziei directorului general al   Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor de acordare a gradului profesional de  agent de  penitenciare absolvenţilor cursului, cuvântul invitaţilor de onoare, rostirea jurământului de credinţă de către absolvenţi, binecuvântarea promoţiei, anunţarea şefului promoţiei, discursul oficialităţilor, intonarea imnului naţional, defilarea proaspeţilor agenţi de penitenciare , dezvelirea plăcii de onoare a Şcolii şi premierea şefului de promoţie.

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna este singura instituţie de învăţământ din România care asigură selecţionarea şi şcolarizarea agenţilor de penitenciare, la cursuri cu durata de un an, având totodată şi rolul de a perfecţiona personalul din sistemul penitenciar prin susţinerea de cursuri de pregătire şi perfecţionare profesională, organizate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

În baza Hotărârii Guvernului României nr. 727 din 19.10.1994, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna asigură şcolarizarea în domeniul execuţional penal a unui număr de 10 tineri din Republica Moldova, a căror diplomă de specializare obţinută în România este recunoscută şi apreciată în ţara de origine.

În prezent, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna oferă viitorilor agenţi de penitenciare pregătirea specifică domeniului execuţional penal. Procesul instructiv-educativ este asigurat de un personal format din profesori, psihologi, referenţi, agenţi instructori, întreg colectivul ocupându-se de formarea celor ce vor pune în aplicare prevederile legale privind executarea pedepselor şi măsurilor privative de libertate, vor menţine ordinea şi disciplina în mediul penitenciar, in spiritul respectului demnităţii umane şi care vor contribui la pregătirea persoanelor private de libertate pentru revenirea la viaţa socială.

Ultima modificare la Marţi, 27 Noiembrie 2012 00:03
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic