1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Începerea noului an şcolar la SNPAP Târgu-Ocna 2011-2012

Scris de  Administrator 27 Octombrie 2011 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(0 voturi)

Un eveniment plin de încărcătură emoţională şi de speranţe este momentul deschiderii cursurilor Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu-Ocna pentru o nouă generaţie de elevi. La Festivitatea de deschidere a noului an şcolar, au participat directorul general adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor - comisar şef de penitenciare dr. Ioan ILEA,  directorul Direcţiei Management Resurse Umane - comisar şef de penitenciare Gheorghe IFTINCA, primarul oraşului Târgu Ocna, oficialităţi locale, reprezentanţi mass media.

Festivitatea s-a desfăşurat în sala de festivităţi a şcolii şi a avut ca momente importante: discursul de deschidere al directorului şcolii, derularea filmului de prezentare a şcolii, predarea cheii  de onoare monitorului de curs de către şeful de promoţiei 2010 – 2011, discursul şefului de promoţie 2010 - 2011, scurt Te Deum, discursul Primarului Oraşului Târgu-Ocna, discursul reprezentantului Departamentului Instituţiilor de Penitenciare din Republica Moldova, discursul directorului Direcţiei Management Resurse Umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, discursul Directorului general  adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din România.

În premieră pentru instituţia noastră, în anul şcolar 2011 - 2012, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu-Ocna va realiza instruirea acestei serii de elevi în două centre de învăţământ, fapt care constituie o provocare semnificativă pentru întregul colectiv. Astfel, un număr de 203 elevi (173 bărbaţi şi 30 femei) vor fi şcolarizaţi  la Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu-Ocna, iar 72 elevi – bărbaţi – vor fi instruiţi la Structura de învăţământ Arad, unitate arondată Şcolii de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu-Ocna, care funcţionează în sediul Centrului de Formare şi Perfecţionare a Ofiţerilor Arad.

În baza Hotărârii Guvernului României nr. 727 din 19.10.1994, SNPAP Târgu-Ocna  asigură şcolarizarea unui număr de 10 tineri din Republica Moldova în domeniul execuţional penal, a căror diplomă de specializare obţinută în România este recunoscută şi apreciată în ţara de origine, drept pentru care la festivitate sunt invitaţi si prietenii noştri de seamă din  Republica Moldova, domnul maior de justiţie Alexei BRĂDUCEANU – directorul Direcţiei Securitate Internă din cadrul Departamentului Instituţiilor Penitenciare din Republica Moldova şi doamna colonel de justiţie Angela OTEAN – directorul Direcţiei Resurse Umane din Departamentul Instituţiilor Penitenciare.

Înainte de începerea cursurilor, candidaţii declaraţi „Admis” au efectuat un stagiu de iniţiere în unităţile penitenciare, în  perioada 12 – 14 octombrie 2011, având ca scop conştientizarea specificului sistemului penitenciar, în vederea confirmării opţiunii de a-şi începe cariera în acest sistem, precum şi de a diminua barierele în perceperea şi asimilarea noţiunilor introductive cuprinse în programele şcolare, precum şi facilitarea comunicării şi înţelegerii noţiunilor specifice utilizate pe parcursul procesului didactic.

 

Rezultatele deosebit de bune obţinute la concursul de admitere (ultima medie de admitere fiind de 9,35 la femei şi 8,15 la bărbaţi) reflectă nivelul ridicat de pregătire al elevilor.

Colectivul şcolii a venit în întâmpinarea celor 275 elevi din România  şi 10 elevi din Republica Moldova  si va încerca prin toate mijloacele de care dispune să pună piatra de temelie a pregătirii acestora pentru viitoarea profesie.

 

În prezent, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna oferă viitorilor agenţi de penitenciare pregătirea specifică domeniului execuţional penal. Procesul instructiv-educativ este asigurat de un personal format din profesori, psihologi, referenţi, agenţi instructori, întreg colectivul ocupându-se de formarea celor ce vor pune în aplicare prevederile legale privind executarea pedepselor şi măsurilor privative de libertate, vor menţine ordinea şi disciplina în mediul penitenciar, in spiritul respectului demnităţii umane şi care vor contribui la pregătirea persoanelor private de libertate pentru revenirea la viaţa socială.

 

Fotografii fără sunet datorită drepturilor de copyright

 

Fotografiile cu fundal sonor:

 

Ultima modificare la Joi, 22 Noiembrie 2012 16:18
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic