1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Miting aviatic - 70 de ani de la ultimul zbor - Erou Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu

Scris de  Administrator 13 Iunie 2014 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(1 Voteaza)

Pregătirile pentru mitingul aviatic de la Baza 95 Aeriană “Erou Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu” au intrat în linie dreaptă. Ediția din acest an se vrea o comemorare a celor 70 de ani ce-au trecut de la ultimul zbor de luptă al unuia dintre așii aviației de vânătoare românești, cpt. av. Alexandru Șerbănescu. Acțiunile de comemorare au început încă de marți, 10 iunie, când la Cercul Militar Bacău a fost vernisată expoziția de pictură și fotografie de epocă “Zbor spre nemurire”.

Sâmbătă, 14 iunie, de la ora 11.00, la sediul Bazei 95 Aeriene vor demara activitățile dedicate multașteptatului eveniment. Accesul publicului se va face pe aleea de lângă Biserica “Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, intrarea fiind liberă. Începând cu ora 12.00, se va desfășura ceremonialul militar și religios care va deschide oficial mitingul aviatic.

La ora 12.30, cerul Bacăului se va anima cu evoluțiile acrobatice ale aeronavelor militare și civile la comenzile cărora vor fi unii dintre cei mai buni piloți români. Vor încânta privirile spectatorilor aparate de zbor precum MiG-21 LanceR, IAR-330L Puma SOCAT, IAR-99 Șoim și C-27J Spartan, aparținând Forțelor Aeriene Române, alături de avioanele aviației sportive – Extra-300, Festival, Zlin Z 142, Appolo Fox, Cesna 210, CTSW sau Wilga. Lor li se vor alătura parașutiștii sportivi și militari cu evoluțiile lor temerare.

Anul acesta vor fi prezenți la miting și Iacării Acrobați, o echipă de acrobație aeriană care evoluează pe avioane IAK-52 fabricate la Aerostar Bacău, al căror renume a depășit granițele României. De asemenea, un număr special va reuni aviația și motociclismul reprezentat de membrii clubului Moldavian Bikers.

În tot acest timp, spectatorii vor putea vizita standurile special amenajate unde vor fi prezentate tehnica și armamentul din dotarea aviatorilor militari. “La ora desfășurării mitingului aviatic, ne așteptăm să fie vreme bună – a declarat lt. Bogdan Todirașcu, purtătorul de cuvânt al Bazei 95 Aeriene – conform prognozei realizate de serviciul nostru de meteorologie, probabilitatea căderilor de precipitații fiind mai ridicată după ora 15.00″. De asemenea, dacă starea de sănătate i-o va permite, este posibilă prezența la miting a generalului aviator (în rezervă) Ion Dobran, fost pilot de vânătoare în cel de-Al Doilea Război Mondial, purtător al titlului de “as” cu 10 victorii aeriene confirmate, 3 probabile și una la sol, care a evoluat în cadrul Grupului 9 Vânătoare sub comanda cpt. Alexandru Șerbănescu.

Sursa: Ziarul de Bacau

 

Ultima modificare la Vineri, 13 Iunie 2014 12:45
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic