1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Moaştele Sfântului Ierarh, ”Doctor fără de arginţi”, Luca al Crimeii la SNPAP Târgu-Ocna

Scris de  Administrator 06 Aprilie 2016 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(0 voturi)

Luni, 4 aprilie 2016, începând cu ora 07.30, la sediul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna au poposit, spre închinare, Moaştele Sfântului Ierarh, ”Doctor fără de arginţi”, Luca al Crimeii. La ele s-au închinat salariaţii și elevii Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare, angajații Centrului Educativ Tîrgu Ocna, precum și minorii, tinerii si persoanele private de libertate aflate în custodia celor două unităţi. 

În spiritul educării tinerilor şi a respectului ce trebuie acordat faţă de adevăraţii mărturisitori şi mucenici ai credinţei, elevii Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, minorii şi tinerii internaţi, profesorii şi ceilalţi salariaţi, alături de colegi din Centrul Educativ Tîrgu Ocna şi membri ai conducerii celor două unităţi, au participat la slujba Acatistului Sfântului Ierarh Doctor Luca al Crimeii. Slujba a fost oficiată de părintele Protopop Ioan Bârgăoanu, de preotul Florin Smarandi, coordonator al preoţilor capelani de penitenciare din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din România, şi de părintele Vartolomei Lucian, de la Parohia Larga. În cuvântul său, Părintele Protopop Ioan Bârgăoanu a mulţumit pentru modul în care au răspuns cele peste 600 de suflete ce lucrează, învaţă sau sunt în detenţie în acest loc şi a vorbit celor prezenţi despre jertfa Sfântului Luca al Crimeei – ”doctor fără-de-arginţi” şi ”mărturisitor” al ortodoxiei în prigoana comunistă. Sărbătorit pe 11 iunie, Sfântul Luca, Arhiepiscopul Crimeeişi Simferopolului a fost om de ştiinţă valoros şi vestit, profesor de chirurgie, apreciat în lumea medicală pentru descoperirile sale, dar şi un mare propovăduitor şi pătimitor pentru dreapta credinţă în vremea stăpânirii bolşevice din Rusia. 

Momentul face parte din acţiunea mai amplă cu privire la memoria spaţiului concentraţionar în perioada comunistă, la mărturisirea şi jertfa martirilor, şi se înscrie în Proiectul activităţilor de Paşte derulat în această perioadă la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. 

Având convingerea că dezvăluirea adevărului istoric ne poate face să privim viitorul cu mai multă credinţă şi, mai ales, cu dorinţa de a învăţa din greşelile trecutului şi de a nu le mai repeta, conducerea Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tg. Ocna își manifestă, astfel, toată deschiderea și disponibilitatea organizării unor astfel de activități în vederea recuperării memoriei noastre pierdute, ca datorie morală faţă de martiri. 

Ultima modificare la Miercuri, 06 Aprilie 2016 08:46
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic