1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Sistem de creditare pentru deţinuţi, implementat la Târgu-Ocna

Scris de  Administrator 05 Decembrie 2012 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(0 voturi)
Prin aplicarea acestui sistem se urmareste incurajarea activitatilor lucrative si eliminarea abuzurilor de ambele parti, iar un prim efect care s-a resimtit, a fost cel din momentul implementarii si pana in prezent, perioada in care a fost inregistrata o crestere a numarului detinutilor care au solicitat sa participe la activitatile derulate pentru reintegrarea sociala, implicandu-se tot mai activ in programe si apreciind faptul ca sistemul de creditare este unul just, care promoveaza egalitatea de sanse pe parcursul perioadei de custodie.

Potrivit reglementarilor cuprinse in acest sistem, persoanele private de libertate care pe parcursul executarii pedepselor se implica în activiatti lucrative, de educatie si de reintegrare, pot beneficia de un numar de 5 pâna la 35 de credite. Acestea, acumulate (minim 20 pâna la 90 de credite), aduc propunerea de recompensare din partea unitatii, care variaza în functie de numarul de credite acumulate, de la suplimentarea dreptului la pachet si vizita, pâna la învoirea pe o perioada determinata, pentru detinutii cu adevarat merituosi, aflati in regim semideschis sau deschis de executare a pedepsei privative de libertate.

Sistemul prevede printre altele si sanctionarea comportamentului antisocial, în egala masura.

“Cei care nu respecta Regulamentul de ordine interioara, sunt recalcitranti si violenti fata de personalul unitatii sau fata de ceilalti detinuti, sunt pedepsiti cu credite negative de la 20 la 90 de credite. Pentru a putea beneficia de avantajele sistemului de creditare, persoanele private de libertate trebuie sa depuna eforturi constante si de durata pentru a trece de pe ‘minus pe plus’ prin participare la toate activitatile desfasurate în penitenciare.

In concluzie, nici o activitate meritorie nu va ramâne nerasplatita, precum nici o abatere disciplinara nu va ramâne nesanctionata. In final, de persoana privata de libertate depinde succesul traseului spre eliberarea conditionata si reintegrarea sociala”, a precizat preot capelan Paul Vamanu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Spital Targu Ocna.

Sursa: Bacau Expres

Ultima modificare la Miercuri, 05 Decembrie 2012 09:17
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic