1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Târgocneanca Maria Voicu admisă la Universitatea din Oxford

Scris de  Administrator 15 Februarie 2013 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(3 voturi)

Eleva Maria Voicu (ce va absolvi in acest an clasa a XII-a), de la Colegiul National "Dimitrie Cantemir" a primit recent pe e-mail vestea admiteriii sale la Universitatea din Oxford, din Marea Britanie. Aceasta a fost o veste care a bucurat-o nespus de mult si o responsabilizeaza pentru a face fata cu succes la prestigioasa universitate britanica. „Am primit o scrisoare de recomandare de la profesoara de matematica Lavinia Tudor si am aplicat in ziua de 15 octombrie la sustinerea unui examen pentru admitere", ne-a declarat ea, mentionând:"Acest examen l-am dat la Colegiul National «Dimitrie Cantemir», care intre competentele deosebite pe care le are se numara si aceea ca este centru de sustinere a examenelor pentru admiterea la universitatile din strainatate. Lucrarea scrisa a fost corectata in Marea Britanie si am asteptat un e-mail pentru a afla nota obtinuta. Acesta a sosit spre mijlocul lunii decembrie, in zilele in care la Colegiul National «Dimitrie Cantemir» au avut loc simularile la Limba si literatura româna pentru examenul de bacalaureat. Prin e-mailul primit am fost instiintata ca sunt invitata la Universitatea Oxford, pentru sustinerea unui interviu in vederea admiterii la aceasta universitate. Astfel, in prima luna a acestui an, am calatorit cu avionul pâna la Londra si am ajuns la Oxford, unde mi-au fost asigurate cazarea si masa. Am fost foarte incântata de faptul ca impreuna cu tineri din alte tari am fost foarte bine primiti. Am ramas putin surprinsa ca erau foarte multi liceeni din Statele Unite ale Americii si, intrebându-i de ce isi doresc sa faca studii superioare in Marea Britanie, am primit raspunsuri diferite care se refereau la prestigiul universitatilor din aceasta tara"..

Despre Universitatea Oxford si despre interviul pe care l-a sustinut Maria Voicu ne-a declarat: "Aceasta universitate este impartita in 40 de colegii. Eu am sustinut doua interviuri (la matematica si informatica), la doua din aceste colegii. Interviurile au decurs bine, intrebarile nu au avut o dificultate foarte ridicata, dorindu-se a se vedea modul de gândire. Faptul ca se pune un mare accent pe statistica a facut ca intrebarile sa se refere si la probabilitati. Dupa cele doua zile in care am sustinut interviurile la matematica si la informatica, am mai fost chemata la un interviu aditional la matematica. Am plecat de la Oxford fara a sti rezultatul la sustinerea interviurilor, fiind anuntata ca acesta va fi cunoscut tot printr-un e-mail. Dupa mai multe zile de asteptare, la o ora de inserare am primit raspunsul de la Universitatea Oxford: sunt admisa la aceasta universitate cu conditia de a obtine media general 9.00 la examenul de bacalaureat!" Aceasta veste i-a adus o foarte mare bucurie Mariei Voicu, o eleva care acum se pregateste de participarea la olimpiadele de la matematica si fizica, unde spera ca sa se califice la faza pe tara a acestor concursuri nationale (cum a reusit si in anii din urma).
Coplesita de fericirea faptului ca va putea studia la Universitatea din Oxford (din Marea Britanie), una dintre cele mai prestigioase universitati din lume la care au mai fost admisi elevi ai Colegiului National "Dimitrie Cantemir" - in anul scolar 2012/2013 fiind admisa Mara Bruma, singura absolventa din judetul Bacau care a obtinut media 10 la bacalaureat - Maria Voicu a marturisit cu multa franchete: "Sincer, m-am gândit ca va fi foarte greu, dar ma straduiesc sa obtin cele mai bune rezultate la invatatura. Am fost parte timp de 4 zile a mediului universitar de la Oxford si acest fapt a fost o experienta foarte minunata. Ma gândesc acum si la anii foarte frumosi de la Colegiul National «Dimitrie Cantemir», dar imi doresc sa ajung cât mai repede la Oxford, unde am mai fost fascinata de un lucru: contrar parerii unora ca românii sunt vazuti cu ochi rai in societatea britanica, eu nu am simtit acest lucru; dimpotriva, oamenii sunt foarte socibili, fiind curiosi de sistemul nostru de invatamânt! Tin sa le multumesc profesoarelor Felicia Filip (directoare a Colegiului National Dimitrie Cantemir), Lavinia Tudor, tuturor celor care au incredere in mine si m-au ajutat, un binevenit sprijin moral am primit si de la Mara Bruma!)" Pentru colegii sai de generatie care isi doresc sa continue studiile in strainatate ea are un singur sfat: "sa incerce pentru ca nu au absolut nimic de pierdut ci doar de câstigat!".

 

Sursa: OnestiExpres

Ultima modificare la Vineri, 15 Februarie 2013 11:41
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic