1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Localităţile trotuşene la superlativ

Scris de Administrator 22 Iunie 2008 Publicat in Turism

Când am citit această minunată enciclopedie - Valea Trotuşului -  nu ne venea să credem câtă valoare istorică se află în aceste locuri încă nepromovate şi necunoscute de mulţi dintre noi.


Zona Viişoarei

Scris de Administrator 22 Iunie 2008 Publicat in Turism

Pe dealul Docmana (în N satului) s-a descoperit o aşezare din cuprinsul căreia s-au adunat fragmente ceramice aparţinând perioadei Bronzului mijlociu, perioadei Hallstatt şi perioadei târzii a epocii Latene.

Zona arheologică Podei

Scris de Administrator 22 Iunie 2008 Publicat in Turism

Zona arheologică de la Podei ce se află situată pe terasa superioară cam la 90 m în partea dreaptă a râului Trotuş, spre cartierul Tiseşti, cu drum de acces imediat după biserica de lemn Sf. Gheorghe, mărginită la V, E şi N de pante foarte abrupte ce pot fi folosite cu uşurinţă de către alpinişti.


Alte aşezări arheologice

Scris de Administrator 22 Iunie 2008 Publicat in Turism

Tot în cadrul aşezărilor arheologice ce aparţin de zona oraşului mai putem aminti: Vârful Hăsman unde s-a descoperit o aşezare aparţinând perioadei târzii a epocii Latene, zona Poieni (în apropierea Dealului Titelca mai precis în Poiana Chichilăului)...

Târgu-Trotuş

Scris de Administrator 22 Iunie 2008 Publicat in Turism

Pe terasa stângă a Trotuşului, în jurul bisericii s-a descoperit o aşezare din perioada Bronzului târziu (cultura Noua).


Zona arheologică Titelca

Scris de Administrator 22 Iunie 2008 Publicat in Turism

Zona arheologică "Titelca" ce se află la 1,5 km de cartierul Tiseşti, mai precis pe Dealul Titelca face parte dacă ar fi să o catalogăm istoric din perioada epocii Latene (105 î.HR-106 d.HR), unde în cadrul acestei zone s-a descoperit o cetăţuie din care s-au recoltat fragmente de vase necesare lucrului de zi cu zi din acea perioadă.

20 de ani de existenţă - Biserica Sfânta Varvara

Scris de Administrator 04 Decembrie 2012 Publicat in Turism

Oraşul Târgu-Ocna este unul dintre cele mai pitoreşti aşezări ale Carpaţilor. Este, de fapt, " sarea " care dă gust şi savoare Văii Trotuşului. Într-adevăr, cel care călătoreşte prin acest ţinut descoperă o zonă binecuvântat care adună, ca într-un buchet, multe frumuseţi naturale şi culturale, aureolate de un bogat tezaur al spiritualităţii noastre ortodoxe.

De la "Cămara Ocnelor" la Primărie

Scris de Administrator 22 Iulie 2013 Publicat in Turism

Localitatea Târgu Ocna, atestată documentar încă din secolul al XV-lea (15 martie 1410), a cunoscut, de-a lungul timpului, mai multe stadii socio-geografice: de sat (1410-1709), de târg (1709-1774), de oraş (1774-2002) şi de staţiune turistică de interes naţional (din 2002).


Palatul Administrativ (Clădirea Primăriei oraşului Târgu Ocna) (1912-2012)

Scris de Administrator 25 August 2013 Publicat in Turism

Petre Antonescu (1873-1965) a fost arhitect, pedagog, planificator urban, restaurator de monumente istorice şi academician român.

Din cronica activităţii primăriei oraşului Târgu Ocna

Scris de Administrator 27 Februarie 2014 Publicat in Turism

Cronica activităţilor desfăşurate de primăria staţiunii turistice Târgu-Ocna de-a lungul anilor.





LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic