1. Skip to Main Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Educația este ceea ce rămâne după ce ai uitat tot ceea ce ai învățat în școală.

Scris de  Administrator 05 Octombrie 2015 Publicat in Actualităţi
Voteaza articolul
(1 Voteaza)

„Educația este ceea ce rămâne după ce ai uitat tot ceea ce ai învățat în școală.” — Albert Einstein

"Când nu mai există religie, ci credinţă la un popor, când educaţia din primii ani desface toate legăturile tradiţionale, deprinzându-l pe copil cu o analiză necruţătoare, atunci o naţiune se descompune; căci ea nu mai formează o unitate decât prin sudurile mârşave ale interesului material, prin comandamentele cultului creat de Egoismul valorificat din plin." - Honoré de Balzac

"O şcoală care să corespundă perfect ţinutei sale e o adevărată insituţie pentru cultivarea omului . . ." - Jan Amos Comenius

"Şcoala nu poate avea decât două scopuri. Primul e să dăm copilului cunoştinţele generale de care, bineînţeles, va avea nevoie să se servească: aceasta este instrucţia. Cealaltă e să pregătim copilul de azi pentru omul de mâine, şi aceasta este educaţia." - Gaston Berger

"Omul needucat este ca un corp fără suflet." - Proverb Turcesc

"Pentru ca educarea copiilor să fie încununată de succes, trebuie ca educatorii să se educe neîncetat pe ei înşişi, să se ajute reciproc întru realizarea din ce în ce mai desăvârşită a aspiraţiilor lor." - Lev Nicolaevici Tolstoi

"Copilul nu datorează părinţilor viaţa, ci creşterea. " - Nicolae Iorga

"Libertatea vă conferă facultatea de a alege între bine şi rău, adică între datorie şi egoism. Educaţia este însă aceea care vă învaţă să faceţi alegerea." - Giuseppe Mazzini

Ziua mondială a educației (Journée mondiale des enseignants / World Teachers' Day), marcată în fiecare an la 5 octombrie, se desfășoară, în 2015, sub sloganul "Profesori puternici, pentru societăți durabile". În alegerea temei "Profesori puternici, pentru societăți durabile. Mobilizare pentru un plan de acțiune pentru 2030", s-a plecat de la premisa că profesorii nu sunt simple mijloace prin care se implementează obiectivele din educație, ci reprezintă principala cale spre sustenabilitate și spre întărirea capacității statelor în crearea unor societăți bazate pe cunoaștere, valori și etică. Cu toate acestea, profesorii trebuie să facă față unor provocări continue legate de lipsa personalului, de insuficiențe în procesul de formare sau de precaritatea statutului lor, menționează site-ul unesco.org.

Un alt motiv pentru care Ziua mondială a educației are în centru, în 2015, consolidarea statutului profesorilor este acela că, pentru realizarea obiectivului privind învățământul primar universal 2020, statele ar trebui să recruteze 12,6 milioane de cadre didactice.

În acest context, Ziua mondială a educației din 5 octombrie 2015 subliniază necesitatea de a consolida capacitățile cadrelor didactice atât ca etapă indispensabilă în realizarea unei educații de calitate, cât și ca mijloc pentru crearea unor societăți durabile.

Același scop vizând consolidarea statutului profesorilor a fost afirmat, în 2015, și prin Declarația de la Incheon, din mai 2015, când 160 de state participante s-au angajat să respecte următoarele obiective: să ofere profesorilor pârghii prin care să poată acționa; să se găsească mijloace de recrutare adecvate pentru cadrele didactice; profesorii să beneficieze de formare profesională și calificări și să fie motivați. Și Summit-ul de la Oslo, din iulie 2015, dedicat educației, a subliniat necesitatea de a investi în formarea cadrelor didactice.

Ziua mondială a educatorilor adună anual sute de mii de elevi, părinți și activiști din întreaga lume, pentru a aduce un omagiu tuturor cadrelor didactice care au fost în mod direct sau indirect afectate de o criză majoră. Se pleacă tot timpul de la premisa că rolul profesorilor și al celorlalte categorii de personal din educație este vital pentru reconstrucția socială, economică și intelectuală a fiecărei țări.

Această zi a fost desemnată la 5 octombrie de către UNESCO pentru a marca semnarea, în 1966, a ''Recomandării UNESCO/ILO privind statutul profesorilor'' (1966) și ''Recomandarea privind învățământul superior'' (1997), principalele documente de referință privind cadrele didactice la nivel internațional.

''Education International'', federație globală a Uniunii Sindicatelor Cadrelor Didactice, consideră că această zi trebuie să fie recunoscută și sărbătorită la nivel internațional, iar principiile celor două recomandări trebuie respectate de fiecare stat în parte. Începând cu 1994, la 5 octombrie, federația a lansat o campanie de promovare a meritelor cadrelor didactice și a contribuției aduse de aceștia în procesul educațional, la nivel mondial.

AGERPRES (Documentare — Ionela Gavril, editor: Marina Bădulescu)

Staţiunea turistică Târgu-Ocna mulţumeşte tuturor profesorilor care îşi dedică întreaga viaţă pentru a construi OAMENI. Fără voi... tot ce înseamnă cunoaştere, tot ce înseamnă bun simţ, tot ce înseamnă învăţătură, tot ce înseamnă respect, tot ce înseamnă apreciere, tot ce înseamnă cultură sau orice alt lucru care îţi asamblează personalitatea...nu ar fi existat. Vă mulţumesc tuturor pentru devotamentul de care daţi dovadă, în a face PERSONALITĂŢI.

 

 

 

Ultima modificare la Luni, 05 Octombrie 2015 19:26
Administrator

Administrator

Dedicat promovării Staţiunii turistice Târgu-Ocna.

Facebook: http://www.facebook.com/nometra

Website: www.nometra.ro
sus


LIKE on facebook


Mediatori în Târgu-Ocna

Negotiation220

  • Banner
Statistici Trafic